4 okt. 2010

First day at School

Galen kväll igår (igen). Sjukt rolig. (Läs tidigare inlägg.) Minns inte riktigt vad jag skrev men en kort update i alla fall;
- Vi på tillsammans med alla andra i vår grupp, vi är nu tio stycken och alla är väldigt trevliga.
- Igår hade vi gamla dalslänningar pub-runda i området och åt bl.a. världens goaste pommes frites på puben "Blue eyed maid". Kvällen avslutades på Dover bar med otroligt många människor från världens alla hörn.
Tänker dock inte återge några detaljer med tanke på att mina föräldrar kanske läser detta..


Idag vaknade vi alla trots en sen kväll typ klockan 8?! Jag ser helt drogad ut och har rödsprängda ögon efter tre hårda dagar och alldeles för lite sömn, känns som Arvika-festivalen all over again förutom att man har tak över huvudet och utan konserter... Dock lyssnar vi faktiskt på Yeasayer! Ett bra tips för dem som gillar Indie-musik.
Menmen, måndag idag och vi började på Roxy's klockan 12 (alltså efter fyra timmar bestående av menlös frukost, dusch och pluggande (ja ni hörde rätt, fast vi pluggade in drinkar)).
Vi började med vanlig basic information om nödutgångar och blaha, sen lite om baryrket och vad man bör tänka på som bartender, sen blev det en JÄTTEGOD lunch bestående av Veggie-Lasange och grönsaker, wow. Hur gött somhelst. 
Efter lunchen började vi prova lite olika vodkasorter och jag blev faktiskt förvånad över hur olika de kunde smaka. Jag är inte så förtjust i vodka men smakerna varierade verkligen.
Vi provade även lite olika likörer innan vi fick böcker och började blanda lite olika drinkar.
Vi fick pröva på att göra cosmopolitan, french martini och så fick vi blanda en egen drink; Min, Ann och Linas smakade typ chokladdryck, men väldigt god. Om man gillar mjölkdrinkar d.v.s.
Vi övade även på free-pouring; när man blandar drinkar utan att måtta ("Bubble - one - two") och så fick vi använda oss av shakers och strainers (silar).
Lagom första dag, väldigt mycket information att ta in när man känner så galet seg bara.


Ikväll väntar en bar-runda i "läro-syfte" (säger man så?) med vår galet heta lärare Dave. Vi får se vad man kan lära sig av en bar-runda, hehehe.
Men ja. Nu har i alla fall allt dragit igång och det känns bra. Det känns väldigt konstigt att helt plötsligt behöva lära sig nya saker igen men det kommer bli en kul erfarenhet. Framförallt är det underbart att bo såhär i London, trodde faktiskt det skulle vara mycket jobbigare än vad det är att bo ihop med tio personer på ett sletet vandrarhem men det är faktiskt jättemysigt.

Nu ska vi tydligen hårdsminka oss innan vi ska laga mat i det gemensamma köket, blir säkerligen en fattigmans festmåltid! (Med andra ord: Pasta.)
Lina vill hälsa tre nya ord vi lärt oss idag; Horlicks, Wall banger, Cocks foster. Jättefint språk, engelska. Verkligen.


Nu ska jag joina brudarna och dansa till "Stayin alive", lets get the party started.

Inga kommentarer: