11 okt. 2011

It always has been

Hola folkens, en vecka senare befinner jag mig i Arnhem i holland. Ska till Amsterdam imorn och London på torsdag.
Under veckan som varit har vi som sagt varit i underbara Barcelona! Sen drog vi vidare till Madrid och fick masa SÖNDER för att ta oss vidare till Paris. Det perfekta nattåget vi hade tänkt att ta visade sig kosta 77 euro till och med med vårt interrail-discount! Fatta vad paffa vi blev, 800 spänn, och då får vi rabatt? Herregud.
Så då försöker jag på bristande spanska förklara att vi vill ta någon slags nattbuss istället och en spansk tant försöker förklara hur vi ska ta oss till en busstation för att ta nattbuss ist. Sagt och gjort.
Härjade runt i Madrid HELA DAGEN för att fixa biljetter för 65 euro till Paris.... vi trodde det skulle bli billigare men icke - ty vi bokade försent och tanten i buss-biljett-luckan var sur.
En falafel och matsäcks-inhandling senare satt vi på stationen och väntade på bussen.
Försökte föra ett samtal med en spansk gammal man och fick jätteont i magen.

17 timmar senare på bussen var vi ÄNTLIGEN framme i Paris. Där mötte vi upp couchsurfaren Michael och fick droppa av väskorna, hur snäll kille somhelst som vi fick kontakt med genom Matheu, en fransman vi träffade i Italien. Så hos Michael bodde vi i två nätter och hann med sjukt mycket under den helgen!
Torsdag eftermiddag gick vi längs floden och såg alla stora turistsaker och på kvällen gick vi ut med Michael och hans vänner på krogen där vi försökte ha samtal på franska, hahaha! Hade så himla kul! Fransmän är så söta när dom försöker prata engelska :P

Fredag gick vi till Louvren, såg MonaLisa och yadayada, herregud vad stort det stället är! Vi gick runt där i säkert 3-4 timmar och såg väl kanske 1/4 del av allt, wow. Egypten-delen var min favorit, såg en mumie!!
Sen gick Michael hem och jag och Lina kollade lite i affärer och käkade på subway innan vi drog hem och gjorde oss i ordning för METROPARTY! Det är precis som det låter: Man partar på metron.
Så vi köpte öl och drog iväg med säkert 100-150 pers på tunnelbanan inklämda i två vagnar och härjade, drack och tjötade med belgare, schweizare, danskar, franskar, tyskar, ungrare, österrikare.... Helt otroligt kul och så mycket sköna människor!
Höll väl på att åka runt och festa i några timmar och runt 12-tiden var vi tvungna att dra hemåt.

Lördag vaknade vi ganska sent, sov så himla skönt. Åt frukost och sen gick jag och Lina ut och kollade på en kyrka som låg superhögt upp så vi hade utsikt över hela staden. Sen åkte vi och shoppade lite. Lina köpte strumpor och jag fyndade second hand, en väska för 10 Euro och en kavaj för 5. Jag åt även crepes som var fruktansvärt menlöst, en pannkaka. Trodde faktiskt att det skulle smaka lite mer spännande än så men icke.
Sen skulle vi ju såklart upp i Eiffeltornet vilket vi fick köa ganska länge för att göra. Tog trapporna, ett antal 100 steg... Men det var det värt för utsikten var fantastisk och själva tornet är faktiskt väldigt imponerande.

Sen skyndade vi hem igen med belgiska våfflor i hand och hämtade våra ryggsäckar innan vi åkte vidare till stationen. Fick såklart masa IGEN med dessa jäkla biljetter men ah. kom till slut på ett tåg till Amsterdam så vi var i amsterdam kl halv 1 ca på natten.
Fick vänta på ett tåg till Utreicht som gick ca halv 3. På natten.
Var i Utreicht ca 3 mitt i natten och nästa tåg till Moa och Arnhem gick inte förrän kl 8. På morgonen.
Så i fem timmar satt vi vakna på en SVINKALL station i Utreicht där massa påtända ungdomar vandrade fram och tillbaka... Helt galet.
Till slut kom vi i alla fall fram till Moa söndag morgon - lycka!
Gick genom Arnhem och kom tillslut hem till henne. Satt och drack te med hennes söta rumskamrat Nora och sen somnade vi. sov i några timmar innan Moa bjöd på middag och vi fick träffa hennes kompisar.
Gick även ut och tog en öl och hade många intressanta diskussioner under kvällen!

Måndag hade jag och Lina världens segaste dag. Jag var lite bakfull och vi satt bara framför datorerna i flera timmar innan vi gick ut och handlade och sen gick ner på stan och träffade Moa på jobbet och tittade i affärer.
Sen gick vi hem och lagade så himla god mat.
Ni kan inte fatta vad otroligt mycket jag uppskattar hemmalagad mat efter 1 månad av smörgåsar och dyr resturangmat :P
Efteråt satt vi och spelade gitarr och sjöng, tog en promenad, tänkte gå på bio men ingen orkade sitta stilla så vi gick hem och pratade om livet istället. Jag älskar er mina små tjejer, ni är bäst och vackrast.


Idag, tisdag har vi varit ute i exakt en månad på resa! Har några veckor kvar beroende på vad vi vill göra, så gott att känna sig så fri! Idag ska vi bara ta det lugnt, ut och second hand shoppa, jag ska kolla efter en ny telefon för min bara stänger av sig hela tiden och lever sitt egna lilla liv...
På kvällen ska vi nog äta på resturang och sen göra ett nytt försök att gå på bio.
Imorn blir det Amsterdam!

Puss på er allihop!

Inga kommentarer: